
Yanık Bası Giysisi Nedir? 01.01.2019
DMD HASTALIĞI NEDİR?
Bütün kas hastalıkları içerisinde en sık görüneni, Duchenne Musküler Distrofi hastalığıdır. DMD hastalığının büyük çoğunluğu erkek çocuklarında gözlense de nadir olarak kız çocuklarında da ortaya çıkabilir.
DMD kas hastalığında distrofin geninde bulunan bir mutasyon sonucu, distrofin proteini sentezlenemez. Bu protein kasların bütünlüğünü sağlamakla görevlidir. Proteinin yokluğunda kaslar bütünlüğünü koruyamaz ve yok olmaya başlar. Kaybedilen kasların yerini yağ dokusu alır. Bacak ve kalça bölgesinden başlayarak tüm vücut kaslarının kuvvetten düşmesi ve körelmesi sonucunda hasta hareket kabiliyetini kaybeder.
DMD HASTALIĞI BELİRTİLERİ
Hastalığın semptomları, gözlenen güçsüzlük, sakarlık, ayağa kalkarken gowers belirtisi gözlenmesi, yerden kalkma, yokuş çıkma ve merdiven çıkma gibi aktivitelerde zorlanma ve çabuk yorulma şeklinde kendini gösterir. DMD hastalığında kalça ve omuz çevresi kaslarında başlayan zayıflık giderek artar, gövdede karın ve sırt kaslarının da zayıflaması sonucu çocuklar yürüme sırasında karınlarını öne doğru çıkararak yürürler. Bacak kaslarındaki zayıflığın ilerleyişi ile ortalama 9-11 yaş aralığında yürüme yeteneğini kaybederek tekerlekli sandalye kullanmaya başlarlar. Bu aşamadan sonra kol kasları da giderek zayıflar ve kollarını kullanmakta da zorlanırlar. Yürüme yeteneğinin kaybından sonra karşılaşılan en önemli sorunlar eklemlerde bozulma ve omurgada eğilme yani skolyozdur. Bazı DMD hastalarında, hastalığa bağlı öğrenme ve davranış problemlerine rastlanabilir.
GOWERS BELİRTİSİ NEDİR?
DMD hastası çocukların ayağa kalkışları tipik bir şekilde olur ve çocukların ayağa kalkarken dizlerini elleriyle tutması ve sanki kendi bacakları üstünde tırmanır gibi ayağa kalkması gowers belirtisidir.
DMD HASTALIĞI TEDAVİSİ
DMD hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. Ancak fizyoterapi tedavileri ve özel ortez uygulamaları, çocukların yürüme yeteneklerini daha uzun süre devam ettirebilmekte ve yaşam kalitelerini daha iyi hale getirebilmektedir. Tedavide en erken dönemde başlayan düzenli egzersiz ve ortez uygulamaları çocukların kas kuvvetinin korunmasında çok etkilidir.
Çocuğunuza daha fazla işlevsel yetenek kazandırmak için stratejik güçlendirmeler ve biyomekanik paneller kullanılarak üretilen özel ortezlerimizin aktif bir terapi programı ile birlikte kullanılması, kullanıcının yaşam kalitesi üzerinde güçlü ve olumlu etkilere sahip olmasına ve durumuna göre mümkün olduğunca normal bir yaşam sürmesine yardımcı olur.
Ortezlerimizde; stratejik güçlendirmeler ve biyomekanik paneller kullanılır. Bu paneller postüral hızalanmaya yardımcı olur ve nöro-duyusal sistemi uyararak kasları gelişmiş ton, güç ve performansla çalışması için eğitir. Böylece kişi kendini daha bağımsız ve güvende hisseder.
DM Orthotics, nörolojik rahatsızlıkların iyileştirilmesinde kullanılabilecek geniş bir ürün yelpazesi geliştirmiştir. Her ürün, işlevi en üst düzeye çıkarmak ve semptomların etkilerini azaltmak için kişinin ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine göre kişiye özel olarak üretilir.
Günlük kıyafetlerin altına giyilir, rahattır ve hareket özgürlüğü sağlar
Yanık Bası Giysisi Nedir? 01.01.2019
Dinamik Hareket Ortezi Nedir? 01.01.2019
Serebral Palsi 01.01.2019
SMA (Spinal Muskuler Atrofi) Nedir? 01.01.2019
Spina Bifida 01.01.2019
Otizm 01.01.2019
MS Hastalığı 01.01.2019
Retts Sendromu 01.01.2019
Ehlers – Danlos Sendromu 01.01.2019
DMD Hastalığı 01.01.2019
Skolyoz nedir? Belirtileri, Tedavisi... 12.01.2021
Nörolojik Durumlar Nelerdir? 27.01.2021
Down Sendromu 01.01.2019
Parkinson Hastalığı 01.01.2019
Charcot Marie Tooth Hastalığı 01.01.2019
Güvenlik Mah.Mimarsinan Cad. No:22 Muratpaşa/ANTALYA