Down Sendromu

Down Sendromu
Down Sendromu

DOWN SENDROMU NEDİR?
Normal bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Down Sendromu; fiziksel büyüme geriliği, karakteristik yüz görünümü ve orta derecede zihinsel geriliğe yol açabilir. Down sendromlu çocuklarda görülen sağlık problemlerinin tedavisi mümkündür, ancak bu hastalığın kesin tedavisi yoktur. Destekleyici ürünler ve bakım sayesinde, Down sendromlu çocuklar sağlıklı, mutlu ve çeşitli alanlarda toplumsal üretime katkı sağlayabilecek şekilde yetiştirilebilir.

DOWN SENDROMU BELİRTİLERİ
Down Sendromlu çocukların başı normalden küçük, başlarının arkası düz, kulakları küçük, burun kökü düz, basık ve geniş, damakları dar ve kısa, ağızları küçük ve dilleri bundan dolayı çoğunlukla dışarıda olur. Boyunları, kolları ve bacakları normalden kısadır. Kısa ve geniş el parmakları vardır. El ayalarında boydan boya geçen tek bir çizgi (simian çizgisi) bulunur. Yenidoğan döneminde tipik yüz görünümünden sonraki en önemli özellik gevşek kas ve eklem yapısıdır.

DOWN SENDROMU İÇİN NELER YAPILABİLİR?
Çocuğunuzun ihtiyaçlarına ve durumuna göre tıbbi ortezler tasarlayıp üreterek, rahatsızlıklarının fiziksel ve zihinsel etkilerini iyileştirmek için en iyi seçeneği sunuyoruz. Ortezlerimizde; çocuğunuza daha fazla işlevsel yetenek kazandırmak ve durumuna göre mümkün olduğunca normal bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için stratejik güçlendirmeler ve biyomekanik paneller kullanılır. Böylece çocuğunuz kendini daha fazla bağımsız ve güvende hisseder. Günlük kıyafetlerin altına giyilir, rahattır ve hareket özgürlüğü sağlar.


https://www.obapanelws1.com/hangar/cms/nismedikal.com

2019 - 2023 © Tüm hakları saklıdır. | Niş Medikal
web tasarım ve yazılım : intekart